image
Sursa foto: Profimedia

TAS a făcut public totul: la câți ani a cerut ITIA să fie mărită suspendarea Simonei Halep

Simona Halep (32 de ani) a avut câștig de cauză la Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS), unde a contestat suspendarea de 4 ani pentru dopaj dictată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Completul de judecată de la Lausanne a admis faptul că Halep nu s-a dopat intenționat cu roxadustat, ci a fost contaminată, astfel că durata a fost micșorată la 9 luni. De cealaltă parte, cei de la ITIA și-ar fi dorit mărirea perioadei.

Ambele părți implicate în proces au făcut apel, conform comunicatului postat de TAS pe site-ul oficial, însă doar cel al lui Halep a fost admis.

"În apelul depus de Simona Halep la TAS împotriva deciziei luate în primă instanță, aceasta a cerut ca durata sancțiunii să fie redusă și să nu depășească perioada suspendării proviziorii, care deja s-a scurs.

În apelul depus separat, ITIA cerut ca TAS să cumuleze cele două încălcări de regulament (n.r. depistarea cu roxadustat și neregulile descoperite în pașaportul biologic) într-una singură și anume cea care a produs sancțiunea mai dură (n.r. depistarea cu roxadustat), pe lângă impunerea unei perioade de ineligibilitate cuprinsă între 4 și 6 ani", se arată într-un fragment din comunicatul postat pe site-ul oficial TAS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: