Igor Gamrețki este audiat a cincea ședință în dosarul fostului edil Dorin Chirtoacă. După aproximativ patru ore în care a depus mărturii, fostul funcționat a fugit de întrebările jurnaliștilor.

Procurorul de caz susține că a aflat despre intența lui Gamrețki în timpul ședinței de astăzi. Totodată, Dumitru Robu a acuzat partea apărării de tergiversarea procesului.

Pe de altă parte, Dorin Chirtoacă afirmă că fostul său subaltern și prieten se încurcă în declarații.

Precizăm că în instanță a fost expediat un alt dosar privind parcările cu plată, în care figurează viceprimarul Nistor Grozavu și omul de afaceri Alexandr Pincevski. Potrivit lui Dumitru Robu, ei și-au recunoscut vina, iar dosarul ar putea fi examinat într-o procedură simplificată. La începutul anului, Curtea Supremă de Justiție i-a permis lui Gamrețki să ocupe funcții publice, lucru care i-a fost interzis inițial, când a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat. La sfârșitul anului trecut, el a fost plasat sub control judiciar.