image
Sursa foto: ACP

Adunarea de constituire a Asociației patronale Asociația Companiilor Petroliere „ACP” din Republica Moldova

A avut loc Adunarea de constituire a Asociației patronale Asociația Companiilor Petroliere „ACP” din Republica Moldova.

Având în vedere Articolul (3) din Legea Nr. 461 din 30-07-2001 privind piaţa produselor petroliere*. Participanţii la piaţa produselor petroliere: „Participanţii la piaţa produselor petroliere sunt în drept să înfiinţeze asociaţii, uniuni şi alte forme de asociere în scopuri ce nu contravin legislaţiei, inclusiv reglementărilor liberei concurenţe”.

Scopul general al Asociației, fondatorii căreia sunt mai multe companii petroliere, proprietari ai stațiilor de alimentare, constă în reprezentarea, promovarea, susținerea și apărarea intereselor economice, tehnice și juridice ale membrilor Asociației în relațiile cu autoritățile publice, cu sindicatele, cu alte terțe persoane, atât în plan național cât și internațional, în raport cu obiectul și scopul lor de activitate, în conformitate cu legislația Republicii Moldova și actele normative în vigoare, contribuind la oferirea cadrului de lucru necesar pentru a facilita cooperarea între participanții la piața produselor petroliere din Republica Moldova, precum și cu instituțiile statutului în acest sens.

Totodată, Asociația patronală se angajează să contribuie în mod constructiv și pro-activ la dezvoltarea durabilă a industriei petroliere moldovenești, precum și în mod responsabil si inteligent, prin coordonare și conlucrare la creșterea economică și socială a țării, păstrându-și integritatea, precum și în scopuri ce nu contravin legislaţiei, inclusiv reglementărilor liberei concurenţe și întru beneficiul consumatorului de produse petroliere.

ACPACP
ACPACP
ACPACP
ACPACP
ACPACP
ACPACP

Noutăţile partenerilor

comentarii: