image
Sursa foto: Getty Images

Liverpool are titlul asigurat în Premier League! Anunțul ferm al Federației și ce se întâmplă cu retrogradarea

Federația Engleză de Fotbal a organizat astăzi o ședință, la care au luat parte oficialii tuturor celor 20 de cluburi din Premier League, în care s-a discutat despre variantele rămase pentru încheierea sezonului.

Oficialii englezi exclud orice variantă prin care sezonul să fie declarat nul, clasamentul final urmând să fie determinat de meritul sportiv, scrie The Independent.

Principalul plan al Federației este ca sezonul să se încheie pe teren, mai multe variante fiind luate în calcul pentru finalul campionatului, inclusiv disputarea meciurilor pe teren neutru.

Dacă pandemia de coronavirus nu va permite acest lucru, s-ar putea apela la o formulă matematică bazată pe meciurile jucate și pe o medie a punctelor acumulate până la momentul suspendării campionatului.

Vestea este una cât se poate de bună pentru Liverpool, care are un avantaj uriaș în fruntea clasamentului.

Fanii echipei lui Jurgen Klopp se temeau că sezonul va fi declarat nul, iar Liverpool nu va reuși să câștige nici de această dată titlul de campioană în Premier League, în ciuda numărului impresionant de puncte deja acumulat. Totuși, această variantă este exclusă de Federație.

În cele 29 de runde jucate în acest sezon, Liverpool a strâns 27 de victorii, o remiză și o înfrângere, ajungând la 82 de puncte. La mare distanță se află echipele care completează podiumul, Manchester City (57p), respectiv Leicester (53p).

La fel ca în cazul stabilirii campioanei, Federația intenționează să existe în continuare trei echipe retrogradate, în funcție de clasament.

Practic, există doar două posibilități pentru încheierea sezonului din Premier League: disputarea meciurilor rămase sau stabilirea unui mod prin care să fie hotărât clasamentul final, un exemplu fiind menționat anterior, acela al unei formule matematice bazată pe meciurile jucate și pe o medie a punctelor acumulate.

În prezent, pe locurile retrogradabile se află Bournemouth (27p), Aston Villa (25p) și Norwich (21p). Aproape de zona "roșie" mai sunt Brighton & Hove Albion (29p), West Ham United (27p) și Watford (27p).

O veste bună pentru echipele care se află în zona retrogradării și care au șansa să se salveze a fost oferită astăzi de Guvernul din Marea Britanie, care a anunțat că niciun eveniment sportiv nu va avea loc până la data de 1 iunie, însă sunt prevăzute noi măsuri de relaxare a restricțiilor.

Guvernul a dat publicității un document de 50 de pagini, în care sunt menționate noi măsuri de relaxare a restricțiilor, iar a doua fază a acestora, care ar putea intra în vigoare începând cu 1 iunie, vizează și reluarea sportului, informează ESPN.

În aceste condiții, sezonul din Premier League s-ar putea relua în luna iunie, însă totul depinde de evoluția situației generată de pandemia de COVID-19.

Totuși, partidele din Anglia se vor disputa cu porțile închise. Guvernul precizează că suporterii vor avea acces în stadioane "ceva mult mai târziu, în funcție de reducerea numărului de cazuri de infectări".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: