„Aurel Ignat, de mai bine de un an, nu mai are nici o legătură cu activitatea asociației FEA și nici nu mai participă la turneele organizate de noi. Acum un an, sportivul însuși a decis să ne părăsească și să participe într-o altă organizație. Al doilea sportiv suspectat de acțiuni ilegale, Mihail Pîrgaru, de asemenea nu este membru al Federației WAK-1F RM”, susține Damir.

„În primul rând, dorim să subliniem că suntem împotriva oricăror acte de violență, cu atât mai mult din partea sportivilor. Ne exprimăm sincerele condoleanțe rudelor și prietenilor victimei. Apelăm la organele competente, să conducă o anchetă obiectivă”, se mai spune în declarație.

Mihai Pârgaru apare și alături de deputatul PD, Constantin Țuțu, fost luptător K1. Pârgaru poate fi văzut și în tricoul cu inițialele Partidului Democrat.

O legătură strânsă cu deputatul PD ar avea și Aurel Ignat, principalul suspect în acest caz. Ignat este campion european la Muay Thai și medaliat cu bronz la campionatul mondial de Muay Thai. Una dintre televiziunile deținute de Plahotniuc scris că în decembrie 2016, Aurel Ignat a câştigat piramida la Gala KOK World Grand Prix, care a avut loc la Chişinău, şi a obţinut, astfel, dreptul de a se bate cu posesorul centurii de campion, în categoria de 85 kilograme, Constantin Ţuţu. Duelul între ei nu a mai avut însă loc, deoarece Ţuţu a decis să-şi încheie atunci cariera sportivă.

Precizăm că, incidentul s-a produs în noaptea de 18 spre 19 mai. Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri în cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău.

În aceeași dimineață, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru excluderea hematomolui facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a decedat.