image
Sursa foto: NASA

Studiu: Astronauții și-ar putea pierde abilitățile emoționale cât timp sunt în spațiu

NASA a analizat efectele pe termen lung ale microgravitației asupra astronauților, iar concluziile cercetării stârnesc îngrijorări.

În timp ce NASA dorește să trimită oameni pe Marte începând cu 2030, noul studiu a constatat că astronauții din misiunile pe Planeta Roșie ar putea să perceapă greșit, în timp, indicii emoționale vitale.

Mai exact, cercetătorii NASA au descoperit că astfel de misiuni în care astronauţii vor fi privaţi de forţa gravitaţională pot avea un impact negativ asupra capacităţii cognitive şi a inteligenţei emoţionale a astronauţilor.

Noul studiu a analizat efectele microgravităţii pe 24 de astronauţi. Aceştia au stat înclinaţi pe orizontală într-un unghi de 6 grade, cu capul mai jos decât corpul, timp de 2 luni. În tot acest timp au fost supuşi unor teste cognitive destinate astronauţilor pentru evaluarea orientării, a memoriei şi a comportamentului emoţional.

La început, capacităţile cognitive au scăzut, ca mai apoi să rămână la acelaşi nivel, însă cele emoţionale au continuat să scadă. Drept urmare, astronauţii vor fi supuşi la teste şi şedinţe psihologice înainte de viitoarele misiune pe Marte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: