„În rapoartele instituțiilor internaționale, inclusiv în rapoartele OSCE și ENEMO, se vorbește despre faptul că CA nu și-a făcut treaba bine. Dimpotrivă, am văzut încercări de a intimida instituții de presă care informează cetățenii obiectiv și au închis ochii la încălcări foarte grave, la dezinformare, discurs de ură, la încercări de divizare a societății”, a declarat Maia Sandu la Forumul Mass-media 2020.

Președintele ales al RM a adăugat că este nevoie ca în legislație să fie introdus un mecanism prin care CA să poată fi sancționat atunci când nu-și îndeplinește funcțiile.

„Colegii mei din Parlament au venit cu un proiect privind efectuarea unui audit la CA. Legislația actuală nu prevede instrumente eficiente pentru ca activitatea acestei instituții să fie evaluată și să se poată efectua măsuri de corectare a situației. Susțin această idee cu evaluarea externă, dar în același timp cred că este nevoie de găsit soluții și de intervenit pe lege astfel ca această instituție să poate fi evaluată și sancționată atunci când nu-și îndeplinește funcțiile”, a precizat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a menționat că va insista ca justiția să intervină în cazurile de finanțare ilegală din bani obscuri a unor instituții de presă.

Reprezentanții Consiliului Audiovizualului nu au comentat deocamdată acuzațiile lansate de Maia Sandu.