image
Sursa foto: politia.md

Polițiștii au sancționat contravențional 119 persoane care au încălcat regimul de izolare la domiciliu

Angajații inspectoratelor de poliție din Republica Moldova au efectuate de la instituirea stării de urgență până în prezent 192 de procese contravenționale.

119 dintre acestea au fost efectuate pe numele unor persoane care nu s-au conformat cerințelor prevăzute de Comisia pentru Situații Excepționale și au încălcat regimul de autoizolare la domiciliu.

Totodată angajații MAI au perfectat 38 de procese contravenționale pe numele unor agenți economici care nu și-au sistat conform recomandărilor Comisiei activitatea. E vorba de patronii unor baruri, restaurante, piețe, piscine și săli de sport.

În 24 de cazuri au fost sancționați șoferii de transport public care au luat mai mulți pasageri decât numărul de locuri pe care îl aveau în unitatea de transport

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a menționat că pe parcursul ultimelor zile cetățenii au devenit mai conștienți, respectiv, polițiștii au constatat mai puține abateri. Aceeași sursă a precizat că ministerul dispune de un sistem performant care le permite ca în decurs de două ore să știe cine a intrat pe teritoriul RM, să ia act de fișa epidemiologică a persoanei, să cunoască destinația și cine va fi responsabil de monitorizarea ei pe timpul regimului de izolare la domiciliu.

Amintim că pentru nerespectarea regimului de carantină persoanele riscă amenzi de până la 25 mii de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: