image
Sursa foto: jurnal.md

Explozie la Ialoveni: Doi copii, în stare GRAVĂ după ce au găsit un obuz din al doilea război mondial

Nenorocire într-un sat din raionul Ialoveni. Doi copii au fost transportați în stare gravă la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău după ce au găsit un obuz din al doilea război mondial și ar fi încercat să-l desfacă.

Totul s-a întâmplat în această seară, lângă gara de tren de la marginea satului Bălțați, raionul Ialoveni. Poliția a fost alertată la ora 17:55, de o femeie din localitate, care a spus că în urma unei explozii ar fi avut de suferit doi copii.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Silvia Vetcu, a precizat pentru Jurnal.md că cei doi copii au 13 și 14 ani și sunt ambii originari din satul Bălțați.

„În timp ce se aflau în adiacentul gării de tren din marginea localității și încercau să dezasambleze un obiect explozibil depistat în pădurea din apropierea satului, acesta ar fi explodat, iar în consecință minorii au suferit diverse traumatisme, fiind transportați în stare gravă la IMSP Centrul mamei și copilului din municipiul Chișinău”, ne-a spus Silvia Vetcu.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, serviciul tehnico-explozibil specializat a stabilit, preliminar, că obuzul care a explodat este de calibrul 47 mm, produs în Germania, și e posibil să se fi aflat acolo din timpul celui de-al II-lea război mondial.

Pe acest caz fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: