image
Sursa foto: Profimedia

Gianluigi Buffon știe cum ar fi putut câștiga Champions League. ”Am crezut că sunt campion, apoi i-am văzut pe ei”

Gianluigi Buffon (45 de ani) s-a retras din fotbal în vara lui 2024 de la Parma, înainte de startul sezonului 2023/2024.

Fostul portar italian a jucat de-a lungul carierei la două echipe de renume din Europa. Este vorba de: Juventus și PSG.

Buffon a apărat poarta lui Juventus timp de 17 sezoane. În vara lui 2018, Buffon a decis să plece la PSG, unde a stat doar un an. În cele din urmă, portarul italian a revenit la ”Bătrâna Doamnă” pentru care a mai jucat două sezoane înainte de a pleca la Parma, formație care l-a lansat în fotbalul mare.

În ciuda faptului că a câștigat numeroase trofee de-a lungul carierei, Buffon nu a reușit să pună mâna și pe Liga Campionilor.

Fostul portar a dezvăluit că atunci când a ajuns la PSG a realizat că ar fi putut câștiga patru trofee UCL cu Juventus dacă ar fi avut o parte din jucătorii de la Paris.

”La Juventus am crezut că suntem campioni, apoi i-am văzut pe toți jucătorii de la PSG. Erau Verratti, Mbappe și Thiago Silva. Cu ei aș fi câștigat la Juventus de patru ori Liga Campionilor.”, a declarat Gianluigi Buffon, potrivit BSMT.

La scurt timp după ce s-a retras din fotbal, Gianluigi Buffon a acceptat o nouă aventură. Legendarul portar a semnat cu Federația Italiană de Fotbal și a devenit șeful de delegație al primei reprezentativei a Italiei.

”Mă întorc la echipa naţională pentru că acel copil care a păşit prima dată pe poarta de la Coverciano, acum 30 de ani, mai vrea încă să viseze şi să trăiască acest vis alături de suporterii italieni”, a fost reacția lui Gianluigi Buffon de la acel moment.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: