image
Sursa foto: Profimedia

Cei mai importanți fotbaliști care ratează Cupa Mondială din Qatar. Haaland și Salah, în ‘echipa ideală’

Mai mulți fotbaliști de clasă mondială nu vor fi prezenți la Cupa Mondială din Qatar, competiție programată în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

Eșecul Italiei, campioana europeană en titre, a fost cel mai răsunător în preliminariile Cupei Mondiale. Au mai ratat calificarea echipe precum Suedia, Cehia, Norvegia, Austria, Columbia, Egipt, Nigeria sau Algeria.

Norvegianul Erling Haaland (21 de ani) și egipteanul Mohamed Salah (29 de ani) se regăsesc printre cel mai bine cotați fotbaliști din lume, dar nu vor juca în Qatar.

Nu este o situație neobișnuită în istoria fotbalului. Nume precum Eric Cantona, George Weah, Ryan Giggs, George Best sau Alfredo Di Stefano nu au reușit să joace niciodată la Cupa Mondială.

Site-ul Transfermarkt a realizat o ‘echipă ideală’ formată din fotbaliștii care ratează Cupa Mondială Qatar 2022.

Oblak / Donnarumma – Florenzi, Skriniar, Bastoni/Lindelof, Alaba – Barella/Verratti, Kessie/Jorginho – Salah, Odegaard, Luis Diaz/Mahrez – Haaland/Ibrahimovic.

Alți fotbaliști care nu vor juca la Cupa Mondială din acest an: Bonucci, Insigne, Immobile, Berardi, Chiesa (Italia), Forsberg, Kulusevski, Ibrahimovic și Isak (Suedia), Osimhen (Nigeria), Bailly, Kessie, Pepe, Haller, Zaha (Coasta de Fildeș), Pjanic, Dzeko (Bosnia), Schick (Cehia), Aubameyang (Gabon), Rodriguez (Columbia), Vidal, Sanchez (Chile), Calhanoglu (Turcia), Naby Keita (Guineea), Cengiz Under (Turcia).

32 de echipe vor participa la Cupa Mondială din Qatar. Vor fi 8 grupe de câte 4 echipe, iar primele două clasate din fiecare grupă se califică în faza optimilor de finală. Niciun continent nu poate avea mai mult de o echipă într-o grupă, cu excepția Europei.

Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor de la Cupa Mondială are loc pe 1 aprilie.

Programul Cupei Mondiale din Qatar

Faza grupelor: 21 noiembrie - 2 decembrie

Optimi de finală: 3-6 decembrie

Sferturi de finală: 9-10 decembrie

Semifinală: 13-14 decembrie

Finala mică: 17 decembrie

Finala: 18 decembrie

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: