image
Sursa foto: jurnal.md

Șoferul prins cu 1,6 milioane de euro la Vama Leușeni, condamnat la 3 ani de detenție cu suspendare; Banii, virați în buget

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță despre condamnarea șoferului autocamionului, care în aprilie 2020 a încercat să introducă în țară, prin contrabandă, peste 1,6 milioane de euro, prin punctul vamal Leușeni.

Conform sentinței,  inculpatul a fost condamnat la trei ani cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pedeapsă suspendată condiționat pentru un termen de probă de doi ani cu transmiterea în totalitate a mijloacelor bănești în bugetul de stat.

Procurorii PCCOCS anunță că vor ataca sentința întru susținerea poziției de aplicare a pedepsei de patru ani de închisoare, cu ispășire reală a pedepsei, dar și de încasare în favoarea statului a costului de peste 300 000 lei a autocamionului, așa cum prevede legea în cazul bunului care nu-i aparține inculpatului, dar a fost folosit la comiterea infracțiunii.

Investigațiile privind proveniența și destinația banilor continuă.

Amintim că în dimineața zilei de 18 aprilie, vameșii de la Leușeni au descoperit mai multe pachete în care erau ascunși 1 570 660 de euro. Banii au fost depistați la intrarea în țară, într-un camion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa fără încărcătură.

La aproape o lună de la depistarea capturii, banii au fost revendicați de un tânăr moldovean stabilit la Londra, Adriano Dulgher.

Acesta a declarat că a obținut banii dintr-o afacere din Africa și i-a trimis spre Moldova, ca să-i investească în agricultură.

Într-o sesizare expediată organelor de drept din Londra de Vasile Năstase, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr și-a exprimat suspiciunea că în cazul dat este vorba despre o schemă de spălare de bani, dat fiind faptul că afaceristul a încercat să introducă suma de peste 1, 5 milioane de euro în RM în mod ilicit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: