image
Sursa foto: jurnal.md

Operațiunile aeroportuare vor trece sub controlul statului până la 1 mai

Aeroportul Internațional Chișinău deja se află în proprietatea statului. Până pe1 mai, sub controlul statului urmează să fie transferate operațiunile aeroportuare. Precizările au fost făcute de prim-ministrul Dorin Recean.

„Noi acum transferăm operațiunile aeroportuare sub controlul statului. Sunt niște proceduri tehnice, acreditări de securitate, care necesită timp și ele trebuie să sfârșească până la 1 maiˮ, a spus premierul, citat de IPN.

Operațiunile și managementul Aeroportului Internațional Chișinău au fost transferate către Avia Invest în noiembrie 2013, în baza unui parteneriat public-privat. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani și să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro. Dar compania a fost acuzată că nu-și onorează obligațiile contractuale și nu a îndeplinit planul de investiții, fiind solicitată rezilierea contractului de concesionare.

În noiembrie anului trecut, Sergiu Litvinenco, pe atunci ministru al justiției, a anunțat despre revenirea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului, făcând trimitere la decizia Curții de Apel Chișinău. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: