image
Sursa foto: Profimedia

Fabio Capello s-a pronunțat: care e cel mai mare antrenor din istoria Italiei

Italianul Fabio Capello, fostul antrenor al echipei de fotbal Real Madrid, l-a lăudat, luni, pe compatriotul său Carlo Ancelotti şi a afirmat că el este "cel mai mare antrenor pe care l-a avut Italia vreodată", informează agenţia EFE.

"Ancelotti este un mare antrenor, cel mai mare pe care l-a avut Italia, este cel mai mare dintre toţi pentru că este dificil să câştigi peste tot", a declarat Capello pentru RadioRai.

Cu toate acestea, pe lângă zvonurile privind o posibilă preluare de către Ancelotti a echipei naţionale a Braziliei, Capello l-a avertizat pe actualul antrenor al lui Real Madrid: "A antrena o echipa naţională este cu totul diferit".

"Este o viziune interesantă, foarte frumoasă. A antrena o echipă naţională este cu totul diferit, dar a pregăti Brazilia pentru el ar putea un vis pentru un final de carieră, aşa cum a fost pentru mine naţionala Angliei. Sper să fie aşa", a adăugat Capello, notează agerpres.

Ancelotti le-a mai pregătit în cariera sa pe Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Bayern Munchen, Napoli şi Everton, iar din 2021 este la Real Madrid.

A câştigat Liga Campionilor cu AC Milan (2003, 2007) şi Real (2014, 2022), dar şi titluri de campion în Italia, Anglia, Franţa, Germania, Spania, precum şi multe alte trofee.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: