image
Sursa foto: tennistonic.com

Moldoveanca Cristina Bucșa va participa la marele duel al spaniolelor de la WTA Stuttgart

Cristina Bucșa, tenismana moldovenacă care reprezintă Spania, a avansat pentru prima dată în carieră pe poziția 68-a în ierarhia live a WTA și rămâne a fi a doua cea mai bine clasată jucătoare spaniolă. În runda a doua a turneului WTA 500 de la Stuttgart, ea o va înfrunta pe Paula Badosa, cea mai puternică tenismană iberică din lume la acest moment.

La turneul din Stuttgart, Cristina a debutat în calificări, unde le-a depășit pe nemțoaica Noma Akugue Noha (locul 207 WTA) cu 2-0 (6-4, 6-4 ) și pe americanca Katie Volynets (103 WTA) cu 2-1 (7-5, 6(4)-7(7), 7(7)-6(2)). În runda inaugurală a competiției, moldoveanca a învins-o sub drapelul Spaniei pe o altă jucătoare germană, Tamara Korpatsch (106 WTA) cu 2-1 (3-6, 6-4, 6-0).

Astăzi Cristina Bucșa se va duela în runda secundă cu Paula Badosa (31 WTA), cea mai bună jucătoare din Spania, fostă ocupantă a poziției a doua în clasamentul mondial, care în prima partidă a surclasat-o pe rusoaica Daria Kasatkina (8 WTA) cu 2-0 (6-1, 6-1). Până în prezent, Bucșa și Badosa s-au mai întâlnit de două ori în meciuri oficiale și de fiecare dată cea de a doua a ieșit învingătoare.

Meciul dintre cele mai bune tenismane iberice va începe la ora 14:00.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: