image
Sursa foto: jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Ultima oră: Parlamentul s-ar putea convoca azi pentru a examina moțiunea de cenzură; Guvernul Chicu se întrunește în grabă

Parlamentul s-ar putea întruni astăzi pentru examinarea moțiunii de cenzură. La ora 10:00 se convoacă Biroul Permanent al Parlamentului unde se va decide acest lucru.

Totodată, Guvernul Chicu se întrunește în ședință neplanificată la ora 10:00. Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din această dimineață sunt 24 de puncte, inclusiv unele remanieri.

Deputații din opoziție au calificat întrunirea Biroului Permanent drept un tertip pentru a scăpa Guvernul de demisie.

„La ora 10.00 se convoacă subit Birou Permanent a Parlamentului. Cel mai probabil, azi va fi ședința plenară privind dezbaterea moțiunii de cenzură, chiar dacă luni este o zi, cănd deputații ar trebui să fie în teritoriu. Dodon a învățat multe lucruri urâte de la Plahotniuc. Frica lui este mare că trece moțiunea, de atăta sunt sfidate toate normele Regulamentului. Iată vedem că fracțiunea Șor nu vine azi la ședința chipurile din cauza Covid 19. Ce coincidența! Dodon nu este sigur în democrați și să reasigure. Cine cu cine face coaliția, domnii socialiști și democrați? Să nu vă mirați dacă pe Aeroport deja există înțelegerea între Dodon, Plahotniuc și Șor”, a comentat deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului.

„Astăzi, pentru 10.00, este convocat Biroul Permanent al Parlamentului. Asta înseamnă că, cel mai probabil, tot pentru astăzi va fi stabilită ședința plenară a Parlamentului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Iată așa un ”parlamentarism” marca PSRM avem în Republica Moldova...”, a comentat și deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Declarații de presă după ședința comună a Premierului cu Președintele țării și Președintele Parlamentului

Declarații de presă după ședința comună a Premierului cu Președintele țării și Președintele Parlamentului Posted by Guvernul Republicii Moldova on Sunday, 19 July 2020

Noutăţile partenerilor

comentarii: