image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Un minor de 17 ani a comis 34 de furturi în capitală; La câți ani de închisoare a fost condamnat

Un tânăr de 17 ani a fost condamnat la 8 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar pentru minori și tineri, pentru săvârșirea a 34 de episoade de furt. Sentința a fost pronunțată pe 15 iunie, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

„În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, în perioada anilor 2021-2022, a sustras, aflându-se în incinta diferitor locații, (cafenele, oficii, clinici, farmacii, magazine, buticuri, automobile, inclusiv în holul unui hostel din capitală, într-un cabinet stomatologic și în foișorul amplasat în curtea unei biserici), bunuri de la diverse persoane, printre care portmonee, telefoane mobile, camere video, televizoare, căști, aparate foto, boxe, țigări electronice, laptopuri, etc.”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Suma totală a prejudiciilor cauzate părților vătămate se estimează la 475 348 de lei.

Tot el, la 22 august 2021, a furat o mașină de marca BMW E36 de pe strada Andrei Doga din sectorul Râșcani al capitalei. Apoi, s-a deplasat cu ea în sectorul Centru, unde a fost stopat de inspectorii de patrulare. Automobilul a fost ridicat și transmis la parcarea specializată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: