image
Sursa foto: IGSU

Un bărbat din Ungheni, salvat de la înec după ce a căzut în râul Prut în timp ce pescuia

La un pas de tragedie. Un bărbat în vârstă de 62 de ani din satul Costuleni, raionul Ungheni, a fost salvat de la înec de polițiștii de frontieră după ce a căzut în râul Prut în timp ce pescuia.

Incidentul a avut loc la data de 19 ianuarie curent, în jurul orei 18:00, când polițiștii de frontieră la SPF Valea Mare au fost alarmați de către un bărbat, precum că amicul său aflat la pescuit pe râul Prut, a căzut în apă și se află în pericol.

Bărbatul a fost scos la mal,fiind preluat de ambulanță și transportat la spitalul raional Ungheni. În prezent acesta este în afara oricărui pericol.

În context, Poliția de Frontieră vine cu recomandări:

- Pescuitul în zona de frontieră este permis doar pe timp de zi și numai după informarea prealabilă a angajatului Sectorului Poliției de Frontieră din apropiere

- Să țină cont de regulile de siguranță, mai ales pe perioada rece a anului, deoarece malul râului este unul lunecos și sub influența condițiilor climaterice, persistă riscul de prăbușire a acestuia

- Dacă pe apele râului persistă gheață, grosimea gheţii ar trebui să depăşească 8 -10 cm, iar în cazul unei situaţii de risc sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: