image
Sursa foto: Procuratura Anticorupție // Facebook

PA, despre perchezițiile efectuate pe parcursul zilei de astăzi la un fost procuror-șef al Procuraturii raionului Hâncești

Procuratura Anticorupție informează că, pe parcursul zilei de astăzi, 30 iunie 2022 a efectuat 3 percheziții, în cadrul unei cauze penale, în care este vizat un fost procuror-șef al Procuraturii raionului Hâncești, bănuit în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul comiterii infracțiunii de îmbogățire ilicită, săvârșită de o persoană cu funcție de demnitate publică.

Procurorul vizat în ancheta penală a deținut funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Hâncești, în perioada anilor 2011-2021, la moment fiind procuror în Procuratura mun. Chișinău.

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul, automobilul și o casă de vacanță a fostului procuror-șef al Procuraturii raionului Hâncești.

În rezultatul efectuării perchezițiilor, au fost depistate și ridicate înscrisuri de ciornă, facturi fiscale, cecuri, proiecte de execuție a construcției amplasate în mun. Hâncesti, contracte de vânzare a unor bunuri imobile, care urmează a fi cercetate și apreciate din punct de vedere al pertinenței, concludentei, utilității și veridicității, în ansamblu cu alte probe administrate pe caz.

La această etapă a urmăririi penale, procurorului vizat i-a fost adusă la cunoștință ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit, în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicita. În procesul audierii, acesta a pledat nevinovat, la moment refuzând să dea careva declarații referitor la circumstanțele cazului investigat de către procurori, rezervându-și dreptul de a-și pregăti poziția de apărare.

Urmărirea penală la moment este în plină desfășurare, iar despre mersul urmăririi penale și soluția adoptată.

Procuratura Anticorupție va reveni cu informații actualizate la adoptarea hotărârii procesuale pe caz.

comentarii: