image
Sursa foto: Glia Drochiana

30 de consilieri democrați din Drochia au părăsit partidul; „PDM a devenit o anexă a PSRM”

Un grup de consilieri raionali și locali din raionul Drochia au aderat la grupul „Pro Moldova”, condus de Adrian Candu. Aceștia au ieșit cu o declarație publică în care își exprimă dezacordul cu ultimele decizii ale conducerii PDM.

Potrivit foștilor democrați, PDM nu mai poate fi considerat un partid pro-european după susținerea unui șir de decizii controversate. Ultima picătură în opinia lor, ar fi înțelegerea dintre PSRM –PD referitoare la ratificarea creditului rusesc pe care mai mulți experți și reprezentanți ai opoziției au calificat-o drept o capcană pentru R. Moldova.

„Suntem indignați de faptul că PDM nu mai poate fi considerat un partid proeuropean în contextual votului în Parlament pentru ratificarea creditului rusesc. Cu regret constatăm că PDM a devenit o anexă a PSRM”, susțin semnatarii declarației

În context ei mai observă că în formațiune „nu mai există liberă exprimare” și că „opiniile membrilor de rând nu mai sunt luate în considerație”.

Declarația este semnată de 30 de consilieri locali și raionali din raionul Drochia.

Amintim că anterior deputații Gheorghe Brașovschi și Ruxanda Glavan au anunțat că aderă la grupul parlamentar „Pro Moldova”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: