image
Sursa foto: uefa.com

Pierderi de sute de milioane după amânarea Euro 2020: Anunțul făcut de președintele UEFA, Aleksander Ceferin

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a spus că vor exista pierderi de sute de milioane de euro după ce Euro 2020 a fost amânat pentru anul 2021, din cauza pandemiei de COVID-19.

Aleksander Ceferin nu regretă decizia luată: "Este clar că pierderile vor fi de sute milioane de euro după amânarea turneului final. Reprogramarea EURO 2020 are un mare preţ, dar vom face tot ce putem mai bine pentru ca finanţarea vitală pentru fotbalul de bază, fotbalul feminin şi dezvoltarea jocului de fotbal în toate cele 55 de ţări să nu fie afectată.

Principiul care ne-a ghidat în asumarea acestei decizii pentru binele fotbalului european, ca un întreg, a fost deasupra profitului.

Cred că Uniunea Europeană se poate inspira din abordarea noastră în ceea ce priveşte criza.

Avem o monedă unică şi frontiere deschise în Europa, dar acum, fiecare are o viziune individuală asupra crizei şi adoptă măsuri diferite în loc să aibă o abordare globală, coordonată. E păcat", a spus președintele UEFA, Aleksander Ceferin, într-un interviu acordat pentru Welt Am Sonntag.

Oficialii celor de la UEFA au decis, după o videoconferință la care au participat cele 55 de federații afiliate, amânarea lui Euro 2020 pentru vara anului viitor. Astfel, Euro 2021 se va derula între aceleași date, 11 iunie - 11 iulie!

Astfel, turneul final, care va fi găzduit și de București, se va derula la anul, tot vara, așa cum trebuie să fie și anul ăsta.

La EURO 2020 vor participa 24 de echipe, iar meciurile vor fi găzduite de 12 oraşe. Între cele care au primit organizarea de meciuri se află şi Bucureşti, capitala României.

Pe Arena Naţională vor fi găzduite patru meciuri, trei din grupe şi o optime de finală. Iniţial, UEFA desemnase 13 oraşe, dar Bruxelles a pierdut organizarea jocurilor de la Euro 2020, deoarece oficializăţile belgiene nu au aprobat construirea unei arene noi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: