image
Sursa foto: jurnal.md

La finele lunii iulie, leul s-a apreciat în raport cu dolarul cu 2,7%

În luna iulie, leul moldovenesc s-a apreciat, în valori medii, cu 1,4% în raport cu dolarul SUA. A ajuns până la 17,0818 USD/MDL comparativ cu 17,3265 USD/MDL în luna iunie. Potrivit valorilor de la finele lunii iulie, leul s-a apreciat cu 2,7% în raport cu dolarul SUA, transmite IPN.

Banca Națională menționează că în structura ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene (80,8%).

În luna iulie, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 115,2%, comparativ cu 109,4% în luna iunie.

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice a crescut cu 33,5 milioane de dolari (+16,7%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici – cu 19,8 milioane de dolari (+10,8%).

În aceste condiții, BNM a intervenit prin procurări nete de valută în sumă de 30,0 milioane de dolari pe piața interbancară locală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: