image
Sursa foto: Profimedia

Florentino Perez nu renunță la Superligă și îi atrage atenția lui Al Khelaifi: ”Să nu uite cine e Real Madrid!”

Președintele celor de la Real Madrid, Florentino Perez (75 de ani), nu are de gând să renunțe la ideea înființării Superligii Europei.

Șeful campioanei Europei este de că monopolul UEFA impus fotbalului european trebuie să înceteze, iar cluburile să redevină libere.

Florentino Perez este foarte sigur pe el și nu are de gând să cedeze în ciuda presiunilor reprezentanților UEFA, care amenință excluderea Realului din Liga Campionilor, dacă acesta continuă demersurile.

Oficialul madrilen este sigur că UEFA poate pica sub greutatea propriilor amenințări, deoarece Real Madrid reprezintă un brand de care nu te poți lipsi prea ușor.

”Justiția europeană pune deja la îndoială corectitudinea monopolului UEFA asupra fotbalului. Superliga nu va fi o competiție închisă, întrucât ar fi disponibile mereu 25% din locuri.

Recent, președinte Asociației Cluburilor Europene (n.r. -Nasser Al-Khelaifi) a spus că Madridul se teme de ACE. Ar trebui să-i reamintim președintelui ACE cine este Real Madrid. Competiția este în ADN-ul nostru, iar clubul are responsabilitatea de a proteja fotbalul în ansamblu și că este vorba de a nu accepta amenințări indiferent de importanța direcțiilor dinspre care provin.

Superliga este, încă, în proces judiciar și se așteaptă să se rezolve printr-o decizie care va marca fotbalul european. Când se va pronunța vom lucra împreună pentru a inversa situația din fotbal.

Trebuie să fie rezultatul unei dezbateri fără presune, iar cluburile trebuie să fie libere”, a declarat Florentino Perez, conform as.com.

Ce format va avea Superliga

Superliga Europei ar urma să aibă următorul format competițional:

20 de cluburi participante: celor 12 anunţate până în acest moment li se vor alătura alte 3 şi vor fi, astfel, 15 cluburi fondatoare

cele 15 cluburi vor evolua în fiecare an în noua competiţie, iar lor li se vor alătura, în fiecare sezon, alte 5 echipe, care se vor califica în funcţie de rezultatele din sezonul precedent

meciurile vor avea loc la mijloc de săptămână, exact cum se întâmplă acum cu partidele din UEFA Champions League sau Europa League, astfel că weekendurile vor fi rezervate, păstrând tradiţia, partidelor din competiţiile interne

Superliga va începe în luna august

vor exista două grupe de câte 10 echipe, cu meciuri tur-retur

primele 3 din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală ale Superligii

locurile 4-5 vor juca într-un play-off tur-retur pentru ultimele două locuri din sferturile de finală, care se vor juca în dublă manşă

semifinale tur-retur

finala în luna mai, într-o singură manşă

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: