image
Sursa foto: border.gov.md

A prezentat un document fals la hotar; Originalul ar fi ars în timpul unui bombardament; Poliția a inițiat o ancheta

Ghinion pentru o șoferiță din Rusia, care a prezentat la controlul de frontieră un act contrafăcut pentru automobilul personal. Pe numele ei s-au inițiat cercetări pentru uz de acte oficiale falsificate. Cazul s-a înregistrat la 17 august în punctul de trecere a frontierei Sculeni.

La pistele de control s-a apropiat un automobil Mazda cu numere ucrainene. La volanul mașinii se afla o tânără de 31 de ani, cetățeană a Federaţiei Ruse care se întorcea din Germania. Acesta a prezentat actele necesare, inclusiv certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport. În urma verificărilor polițiștii de frontieră au constatat că documentul prezintă semne de falsificare. 

Audiată, șoferița a declarat că de câțiva ani locuiește oficial cu familia în Ucraina. În urma unor bombardamente asupra locuinței au ars mai multe bunuri din casă, inclusiv acte, printre care și certificatul de înmatriculare al mașinii. Drept urmare, soțul său s-a ocupat de perfectarea unui alt document. Despre faptul că ar putea fi falsificat nici nu bănuia. 

Conform procedurii actul a fost ridicat și transmis către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestuia.

Automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni până la finalizarea anchetei. 

Femeia și-a conținut drumul în calitate de pasager cu o cursă ocazională.

Noutăţile partenerilor

comentarii: