image
Sursa foto: IGSU

La Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul au loc ședințe ale Comisiei pentru Situații Excepționale; Intervenții ale IGSU pe trasee

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați în mai multe situații pentru a ajuta șoferii a căror automobile au derapat de pe carosabil din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Pompierii au fost solicitați în localitatea Alava, raionul Ștefan Vodă, după ce un microbus școlar a derapat fiind nevoie de tractarea mijlocului de transport. În autobus nu se aflau copii.

Intervenția salvatorilor a fost necesară și la periferia orașului Cimișlia, unde angajații IGSU au deblocat trei camioane care au deraiat de pe traseu.

IGSUIGSU

La punctul de trecere vamal Giurgiulești – Reni, salvatorii din sudul țării au deblocat șase camioane care au alunecat de pe carosabil, iar la Troița Nouă din Anenii Noi mai multe autovehicule au rămas blocate. Pompierii au efectuat lucrări complexe pentru tractarea și deblocarea acestora.

IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU

La Chișinău un tractor s-a inversat, iar conducătorul auto a avut nevoie de ajutorul salvatorilor, după ce a rămas blocat între fiare. Angajații IGSU l-au descarcerat pe bărbat, iar acesta a primit îngrijirile de rigoare.

Pentru prevenirea blocării transportului auto pe traseele din țară, IGSU anunță că va monitoriza drumurile și arterele cu risc sporit, iar în caz de necesitate vor acorda asistență oamenilor aflați în dificultate.

IGSUIGSU

În raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cahul sunt convocate ședințe ale Comisiei pentru Situații Excepționale în vederea reacționării operative la prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale produse în urma condițiilor meteo nefavorabile. Pentru intervenție operativă este adusă în stare de pregătire toată tehnica grea și de tracțiune sporită din dotarea instituției, iar ofițerii și subofițerii IGSU sunt într-un regim alert de activitate.

În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Citeşte mai mult despre

comentarii: