image
Sursa foto: dse.md

Un tânăr de 21 de ani s-a prăbușit sub gheața subțire a lacului Ghidighici

Un pescar de 21 de ani a fost salvat astăzi de la înec după ce s-a prăbușit sub podul de gheața subțire a bazinului acvatic în timpul pescuitului. Cazul a avut loc pe lacul „Ghidighici” din localitatea Vatra.

În ajutorul tânărului au intervenit salvamarii de la stația de salvare nr.4. Persoana a fost scoasă din apa lacului fiind predată medicilor veniți la fața locului pentru îngrijiri necesare. La moment viața acestuia nu este în pericol.

În acest sens, specialiștii IGSU atenționează populația că în perioada rece a anului când temperaturile oscilează între minus și plus, aflarea pe stratul de gheață prezintă pericol pentru viața.

Pescarii sunt îndemnați să evite pescuitul la copcă sau mersul pe bazinele acvatice, întrucât grosimea acesteia nu depășește 8-10 cm. Pentru că aflarea pe gheața a lacurilor să nu prezinte pericol, temperatura aerului trebuie să înregistreze valori negative mai multe zile consecutiv. O atenție sporită este acordată copiilor, în special în perioada vacanței de iarnă. Maturii sunt rugați să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită jocul în preajma bazinelor acvatice și pe podul de gheață. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul de Urgență 112.

comentarii: