image
Sursa foto: captură Youtube

Birourile mai multor europarlamentari din Parlamentul European, sparte de hoți în timpul carantinei

Mai multe birouri de europarlamentari au fost prădate de hoți pe timpul izolării impuse de epidemia de Covid-19. Infractorii au plecat cu laptopuri, tablete şi alte bunuri de valoare aflate în birourile din Bruxelles, potrivit politico.eu.

Bunurile a cel puțin 50 de parlamentari europeni au fost furate din sediul Parlamentului European de la Bruxelles în timpul carantinei impuse de epidemiei de coronavirus, transmite sursa citată.

Încăperile au fost devastate, furându-se laptopuri, tabele și alte bunuri ale europarlamentarilor.

Furturile par să fi avut loc în principal în timp ce sediul din Bruxelles al legislativului european era practic gol.

Europarlamentarul german Nico Semsrott, unul dintre cei păgubiți, arată într-un clip video postat pe Youtube cum arată biroul său, după ce a fost călcat de hoți.

El se arată nemulțumit de reacția Directoratului general pentru securitate al Parlamentului European (DG SAFE), care nu i-ar fi avertizat pe eurodeputați despre acest incident. „Este un imens scandal şi nu ştiu de ce toată lumea tace”, a declarat el.

Europarlamentarul german Nico Semsrott mai spune că este aproape sigur că infractorii au căutat și în documentele lor, susținând că între 40 și 100 de deputați ar fi în situația sa.

Noutăţile partenerilor

comentarii: