image
Sursa foto: rfi.ro

După ce recent a anunțat majorări de prețuri la pâine, astăzi Franzeluța renunță la scumpiri; Cum își explică decizia

La patru zile după ce a afișat scumpiri, „Franzeluța” renunță la majorări și anunță revenirea prețurilor la pâinea „Dacia" și „Borodinski" la nivelul anterior. Potrivit combinatului de panificație, majorarea temporară a prețului pentru aceste tipuri de pâine a fost determinată de creșterea prețului la făina de secară.

„Fiind impuşi de situaţia să introducem noul preţ al făinii de secară în prețul final al pâinii, în paralel am demarat un proces de analiză a posibilităților interne ale întreprinderii de a acoperi cheltuielile suplimentare apărute. Dat fiind faptul că aceste posibilităţi au fost identificate, anunțăm revenirea la preţurile anterioare”, se arată într-un comunicat al întreprinderii.

Scumpirea anunțată ieri de Franzeluța a fost comentată ieri de premierul Ion Chicu pe rețelele de socializare.

„Franzeluța a majorat prețurile la pâinea din secară - argumentat, dupa cum afirmă ei. Eu n-am vazut argumentarea încă - respectiv, prețurile revin mâine înapoi. Dacă vom considera argumentată majorarea - o să găsim soluția potrivită și pentru consumator, și pentru producător. Eu nu vreau să rămânem fără producător în urma unor decizii populiste”, a spus Chicu.

Precizăm că prețul pentru pâinea „Dacia” fusese majorat până la 6 lei şi 25 de bani, iar la pâinea „Borodinski”- 7 lei şi 80 de bani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: