image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Maia Sandu anunță Adunarea Națională „Moldova Europeană” pe 21 mai: E timpul să se audă vocea poporului

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat organizarea la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a Adunării Naționale „Moldova Europeană” la care cetățenii sunt îndemnați să-și exprime decizia clară de a fi parte a familiei europene.

O grupare de hoți plătită cu bani murdari și-a pus în plan să blocheze integrarea noastră europeană, drumul nostru spre pace și bunăstare. Aceleași personaje au ținut Moldova blocată în corupție și sărăcie, iar acum o atacă otrăvind sufletele oamenilor noștri prin ceartă și dezbinare.

Acești bani corup diverse persoane pentru a nu permite curățarea justiției, acești bani finanțează așa numitele proteste. (...) Sute de mii de oameni se uită cum o mână de corupți plănuiesc să fure viitorul copiiilor noștri. Europa și întreaga lume e cu ochii pe noi. Mulți au impresia greșită că cetățenii RM se uită cu nepăsare la ceea ce se întâmplă, mulți cred eronat că cetățenii sunt indeferenți și nu iau atitudine.Vă propun să le răspundem vă îndemn să ne manifestăm ca popor decizia clară de a fi parte a familiei europene, bazată pe respect stabilitate și colaborare economică. Vă îndemn să arătăm că unicul stăpân este poporul RM”, a declarat Maia Sandu.

Președintele a mai adăugat că a venit timpul ca cetățenii RM să arate că suntem un popor hotărât, stăpân în casa lui, un popor care își poate apăra cu fruntea sus democrația și pacea.

A venit timpul ca cei care sunt cu ochii pe noi și din Est și din Vest să vadă că în clipele hotărâtoare suntem uniți și curajoși.

Vă anunț că am lansat inițiativa de a organiza la Chișinău o Adunare a cetățenilor la care să spunem lumii că noi suntem europeni și că aceasta e calea aleasă de noi. Să dăm răspuns celor care întreabă „ce vor moldovenii”, să se audă vocea poporului”, a spus Maia Sandu.

Adunarea Națională cu genericul „Moldova Europeană”, va fi organizată la 21 mai, în PMAN.

„Vin cu un îndemn către toți - oameni care lucrează pământul, profesori, studenți, ONG-uri, antreprenori, medici, oameni de cultură, funcționari publici împreună să sprijinim visul nostru comun, că vrem pace și ca Uniunea Europeană să fie la noi acasă. Așa cum ne-am adunat când am cerut independența și am obținut-o, așa să ne adunăm și acum”, a îndemnat președintele

Șefa statului a mai anunțat că va discuta în perioada următoare cu forțele politice pro-europene, cu societatea civilă, mediul academic detalii legate de acest eveniment, dar în primul rând a vrut să se adreseze direct oamenilor.

Discursul șefei statului îl puteți urmări integral mai jos.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: