Potrivit presei britanice, "The Special One" vrea un concurent pe măsură pentru Luke Shaw, pe flancul stâng al apărării și l-a propus conducerii pe Jordi Alba, de la Barcelona. Problema este însă clauza sa de reziliere, care se ridică la 150 de milioane de euro, clauză care a fost stabilită în iunie 2015, când fundașul și-a prelungit contractul, scadent în 2020.

Alba este unul dintre cei mai buni fundași stânga din lume și a demonstrat-o și în derby-ul cu Real Madrid, unde a dat o pasă de gol și a creat multe acțiuni periculoase pe banda sa. Oficialii Barcelonei așteaptă ca spaniolul de 29 de ani să-și prelungească înțelegerea, însă asta nu s-a întâmplat până acum.

În plus, pe portughezul de pe banca lui United nu-l mulțumesc nici ceilalți oameni din defensivă, precum Blind, Marcos Rojo, Matteo Darmian și Ashley Young.

Jordi Alba a ajuns la Barcelona în iunie 2012, Barcelona plătind Valenciei doar 14 milioane de euro. În acest sezon, Alba are 14 meciuri oficiale și două goluri pentru Barcelona. Pentru naționala Spaniei, Alba a bifat 66 de selecții și 8 goluri.