image
Sursa foto: Profimedia

Mesajul ferm al lui Stakhovsky pentru Volodimir Zelenski, direct de pe front, în a 36-a zi de război: ”Eu nu aș face asta!”

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 36, iar negocierile de pace desfășurate până acum au fost sortite eșecului.

Retras din tenis la începutul acestui an, ucraineanul Sergiy Stakhovsky (36 de ani) și-a lăsat familia în Ungaria și a plecat să-și apere țara, la scurt timp după ce Rusia a pornit ofensiva în Ucraina. Aflat în Kiev, fostul tenismen este la curent cu negocierile de pace și i-a transmis un mesaj președintelui Volodimir Zelenski.

”Înțeleg că președintele Zelenski este în poziția de a negocia și o va face așa cum crede și cum va fi mai bine pentru Ucraina. Înțeleg că pacea ar depinde de renunțarea la Crimeea. Eu nu aș face asta, nu aș renunța la Crimeea.

Mai mult, după toate acestea, Donbas, Donețk și Lugansk ar trebui eliberate. 100%! De fapt, acesta este și motivul pentru care s-au întâmplat toate”, a spus Sergiy Stakhovski, conform sport.ua.

În urmă cu câteva luni, Sergiy Stakhovsky (36 de ani) încrucișa rachetele cu Nadal sau Djokovic în circuitul ATP, însă la începutul anului s-a retras din tenis, iar acum apără Ucraina cu arma în mână în fața invaziei ruse.

Într-un interviu pentru Marca acordat acum două săptămâni, Stakhovsky, prezent în tranșeele din capitala Ucrainei, a recunoscut că-l încearcă un sentiment de frică, mai ales că-l așteaptă acasă trei copii, însă este pregătit să lupte pentru țara sa până la final.

”Bineînțeles că mi-e frică. Cred că numai proștii nu se tem. Dar, din fericire, nu există focuri de armă acum la Kiev, deoarece trupele ruse nu pot intra în oraș. Există multe bariere la periferia Kievului. Singurul pericol vine din cer, de la bombe. Poate există grupuri mici de soldați ruși care încearcă să intre în Kiev, dar pentru noi ar fi ca și cum sezonul de vânătoare s-ar deschide.

N-ar fi cea mai bună opțiune pentru ei. Revin la frică. Mă gândesc la asta zilnic, am trei copii. Dar acum suntem în stare de război și în acest moment niciun cetățean cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu poate părăsi țara. Cât va dura acest război, voi fi aici”, a declarat Stakhovsky pentru Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: