Turista a stârnit controverse când a mers pe plajă purtând un costum de baie cu șnururi. Aceasta era împreună cu iubitul ei în vacanță și presa locală scrie că personalul hotelului la care erau cazați ei doi, le-a spus că acel bikini era ”necorespunzător”.

„Conducerea hotelului le-a spus să nu iasă îmbrăcați așa, dar ei au susținut că este o formă de artă”, a declarat un oficial filipinez. În prima zi când a ieșit îmbrăcată ața, femeia a fost oprită de autorități și i s-a explicat că nu are voie să poarte un astfel de costum de baie, scrie libertatea.ro.

Dar a doua zi, ea a ieșit pe plajă purtând un alt bikini. De această dată, taiwaneza a fost arestată și apoi amendată pentru ținuta „erotică”. Șeful poliției municipale, Jess Baylon, a explicat pentru presa locală că deși obiceiurile fiecărei persoane pot fi diferite, atunci când ajung în Boracay „trebuie să respecte cultura și tradiția noastră”.

Situat în zona centrală a Filipinelor, Boracay este una dintre cele mai faimoase insule din lume și plaja de aici este deseori inclusă în topul celor mai spectaculoase destinații turistice. Anul trecut, insula a fost închisă timp de șase luni pentru a fi curățare și modernizare a instalațiilor. Odată cu redeschiderea ca destinație turistică în luna octombrie, autoritățile au impus o serie de noi reglementări stricte.