image
Sursa foto: AP

Cetățenii RM vor putea călători fără vize în Brazilia

Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Brazilia. Proiectul care prevede inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului, întocmit prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Braziliei a fost aprobat astăzi de Executiv.

Documentul are drept obiectiv dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre cele două state prin oferirea cetățenilor, titulari de pașapoarte ordinare, a posibilității de a călători reciproc fără vize.

Acordul reglementează regimul de călătorii fără vize pentru titularii pașapoartelor ordinare, care călătoresc pe teritoriul celuilalt stat în scopuri turistice, de tranzit sau afaceri, pentru o perioadă ce nu depășește de nouăzeci de zile, în decursul oricărei perioade de 180 zile, ceea ce implică luarea în considerare a ultimei perioade de 180 zile precedente fiecărei zile de ședere.

Precizăm că, în 2014, Parlamentul a ratificat un acord similar pentru abolirea regimului de vize cu Brazilia, care nu a intrat în vigoare din motivul neîndeplinirii procedurilor interne de către partea braziliană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: