image
Sursa foto: presedinte.md

Maia Sandu anunță finalizarea campaniei de împădurire din acest an; Au fost plantați 24 de milioane de puieți

Campania de împădurire din acest an a ajuns la final. Au fost plantate și reabilitate peste 7 mii de hectare de teren, cu 24 de milioane de puieți. „Este un rezultat dublu față de ultimii trei ani, când s-a reușit plantarea a circa 3600 de hectare într-un an”, a spus președinta Maia Sandu.

„M-am bucurat să văd copii, părinți și bunici, în total aproape 12 mii de oameni, care au dat o mână de ajutor la transformarea Moldovei într-o țară mai verde și mai curată. Pentru a avea un mediu mai sănătos, apă curată în fântâni și râuri, și un sol fertil trebuie să creștem suprafața de păduri în continuare, cu cel puțin 145 de mii de hectare în următorul deceniu”, a punctat Maia Sandu.

La finalul sezonului de împădurire, șefa statului a avut miercuri, 20 decembrie, o întâlnire cu mai mulți silvicultori. Președinta le-a mulțumit pentru tot efortul depus în cadrul Programului național de împădurire.

La fel, Maia Sandu și-a exprimat recunoștința și tuturor voluntarilor care au participat la campania de împădurire. „Am demonstrat, încă o dată, că ne putem mobiliza și face lucruri frumoase care să servească întreaga comunitate. Vă îndemn, în continuare, să participăm cu toții la acțiunile de înverzire și să facem parte din #generatiapadurii”, a menționat președinta Maia Sandu.

În februarie 2023, Executivul a aprobat Programul național de extindere și reabilitare a pădurilor pentru perioada 2023-2032, precum și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia pe perioada 2023-2027. Autoritățile își propune ca, până la sfârșitul anului 2032, pădurile să constituie cel puțin 25% din teritoriul țării. Programul a fost propus și inițiat de președinta Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: