Real Madrid a învins-o pe Liverpool cu 3-1, pe 26 mai 2018, la Kiev, în finala UEFA Champions League și și-a trecut în palmares trofeul cu numărul 13 în cea mai prestigioasă competiție intercluburi din Europa. Presa spaniolă a publicat în sfârșit suma de bani pe care Real Madrid a încasat-o în ediția trecută din Liga Campionilor.

Concret, după succesul de la Kiev, în conturile "galacticilor" au intrat 88.6 milioane de euro. A fost cea mai mare sumă primită de la UEFA de o echipă prezentă în ediția trecută din Champions League. Pe poziția secundă s-a aflat semifinalista AS Roma, cu 83 de milioane de euro, urmată de Liverpool (81,3 milioane de euro) și Juventus (80 de milioane de euro).

Real Madrid a primit 55 de milioane de euro pentru performanțele izbutite, restul banilor venind din market pool. La acest capitol, echipele din Italia și Anglia au dominat. Juventus a primit 48 de milioane de euro, Roma a încasat 45 de milioane de euro în timp ce londonezii de la Chelsea au fost recompensați cu 40 de milioane de euro.

Eliminată în sferturi, Barcelona a încasat în total 57 de milioane de euro. Catalanii au fost urmați de Sevilla (48 de milioane), Atletico Madrid (31 de milioane de euro).