image
Sursa foto: a-tv.md

„Lacrimile nu se pot opri”; O asistentă medicală de la Institutul Mamei și Copilului a murit din cauza Covid-19

O asistentă medicală de la secția Pneumologie, Clinica Pediatrie a Institutului Mamei și Copilului, Victoria Maciuga, a murit din cauza infecției cu Covid-19, anunță Asociația de Nursing din Republica Moldova.

Numărul deceselor în rândul lucrătorilor medicali crește la 21 în RM. În total, 2141 de cadre medicale s-au infectat.

„Asociația de Nursing din Republica Moldova anunță cu adâncă tristețe decesul asistentei medicale Victoria Maciuga, asistenta medicală în secția Pneumologie, Clinica Pediatrie a IMSP, care a pierdut lupta cu COVID-19, devenind eroul acestor zile complicate. Am pierdut un adevărat simbol al devotamentului față de semeni, față de profesie. Un om care și-a dedicat viața salvării vieții celor care au avut nevoie de asistență medicală”, se spune în mesajul plasat pe pagina asociației.

„Prin toată viața și activitatea sa, Victoria Maciuga a fost și va rămâne un model în slujba oamenilor. A știut să se agațe de cea mai mică speranță pentru a se vindeca. A plecat prea devreme dintre noi, dar suntem siguri că va trăi mai departe în inimile celor care au avut onoarea s-o cunoască. Un suflet minunat, plin de dragoste şi credinţă, s-a înălţat la cer, departe de noi, dar mai aproape de Dumnezeu, lăsând în urmă un gol imens în inimile noastre, multă durere şi tristeţe. Lacrimile nu se pot opri, suntem foarte îndurerați de această pierdere. Veşnica amintire şi condoleanţe familiei îndurerate”, se mai spune în mesaj.

Citeşte mai mult despre

comentarii: