image
Sursa foto: Jurnal.md

Șeful ANRE, cu raport la Comisia parlamentară pentru economie; Ce salarii primesc angajații instituției

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a avut cheltuieli de 32,7 milioane de lei pe parcursul anului trecut, cu aproape 5 milioane de lei mai mult față de 2016, potrivit raportului financiar prezentat astăzi de către șeful instituției la Comisia parlamentară economie, buget și finanțe.

Din total, aproape 60 la sută reprezintă cheltuielile pentru personal. Astfel, peste 24 de milioane de lei au fost alocate pentru remunerarea personalului, cu aproape 4 milioane de lei mai mult față de 2016.

Directorul ANRE, Tudor Copaci, a fost solicitat de deputați să spună ce salarii primesc subalternii săi.

„Salariile de funcție pentru un specialist este între 8 – 10 mii de lei. Pentru șefii de secție - între 9 și 11 mii de lei și șefii de departament – între 13 și 15 mii de lei. Salariul mediu este de 12-1 3 mii de lei”, a declarat Copaci, fără să precizeze care este și salariul său.

„Avem și contract colectiv, premiile corespunzătoare legate de ajutoare materiale, sărbători. Veniturile medii sunt de 18-19 mii de lei. Oricum creăm condiții necesare adecvate pentru a stimula angajatorii”, a adăugat șeful ANRE.

Anterior, s-a vehiculat că șefii Agenției au salarii de circa 60.000 de lei.

Conform statelor de personal, Agenția are 94 de unități de angajați. Efectivul salariaților la sfârșitul lui 2017 a fost de 75 de persoane. Anul trecut au fost angajate 13 persoane și eliberate 11 persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: