image
Sursa foto: Profimedia

Erling Haaland, omul recordurilor! L-a depășit pe tatăl său și a intrat în istoria Premier League

Atacantul norvegian Erling Haaland (22 de ani) a înscris două goluri în meciul Leeds - Manchester City, scor 1-3, în etapa cu numărul 17 din Premier League.

Rodri (45+1') și Erling Haaland (51', 64') au înscris pentru "Cetățeni", în timp ce Pascal Struijk (73') a marcat pentru Leeds.

Manchester City ocupă locul doi în clasament, în timp ce Erling Haaland este cel mai bun marcator, cu 20 de goluri în 14 meciuri.

Atacantul transferat în această vară de la Borussia Dortmund a stabilit deja mai multe recorduri în Anglia.

Este primul jucător din istoria Premier League care înscrie primele 20 de goluri în doar 14 meciuri. Precedentul record era deținut de către Kevin Phillips, cu 20 de goluri în 21 de meciuri.

Doar șase fotbaliști străini au înscris minimum 20 de goluri în sezonul de debut în Premier League: Fernando Torres (24), Ruud Van Nistelrooy (23), Sergio Aguero (23), Jurgen Klinsmann (20), Diego Costa (20) și Erling Haaland.

Erling Haaland are mai multe goluri înscrise decât Chelsea în acest sezon. “The Blues” au 19 goluri.

Haaland are 26 de goluri în 20 de meciuri sub conducerea lui Pep Guardiola, în toate competițiile – un record care îl implică pe antrenorul spaniol. Atacantul norvegian are cifre mai bune decât Leo Messi, Samuel Eto’o, Sergio Aguero sau Thierry Henry.

Erling l-a depășit pe tatăl său în privința numărului de goluri înscrise în Premier League. Alfie Haaland (50 de ani), fost mijlocaș central, a reușit 19 goluri în 181 de apariții.

La doar 22 de ani, Erling Haaland a fost implicat direct în 100 de goluri în 81 de apariții în Premier League și Bundesliga: 82 de goluri, 18 pase decisive.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: