image
Sursa foto: foto simbol

O femeie din Vadul lui Vodă a stat cu hoțul în casă mai bine de 3 ore și privea cum o jefuiește; Individul a fost reținut

O pensionară în vârstă de 78 de ani din or. Vadul lui Vodă s-a pomenit la miezul nopții cu un individ în casă. Potrivit Inspectoratului General de Poliție, incidentul s-a produs în noaptea de 10 mai.

Bărbatul intenționa să sustragă mai multe bunuri, iar când stăpâna casei s-a trezit și l-a văzut acesta a îmbrâncit-o și a amenințat-o să tacă și să nu întreprindă nimic. Pensionara l-a urmărit neputincioasă timp de mai multe ore, cât timp hoțul își pregătea bunurile cu care planifica să iasă din casă. La un moment dat, având posibilitatea, stăpâna casei a apelat la ajutorul vecinului. Acela nu a intervenit să prindă hoțul, ci a anunțat poliția. Intrusul a reușit să fugă doar cu bijuteriile din aur.

La primirea apelului, polițiștii Inspectoratului de Poliție a sectorului Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău a IGP au intervenit și, în câteva zile, au identificat și reținut făptașul.

Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 40 de ani, din raionul Criuleni. În cadrul acțiunilor procesual penale, bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Este de menționat că nu este la prima abatere, anterior acesta a fost judecat de mai multe ori pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală. Bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Conform legislației în vigoare, pentru jaful comis acesta riscă închisoare de la 5 până la 7 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: