image
Sursa foto: Jurnal.md

MSMPS a identificat patru spitale destinate unor eventuale cazuri de Covid 19; Toate sunt amplasate în Chișinău

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au relevat că au identificat patru instituții strategice destinate unor eventuale cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Toate instituțiile medicale enumerate sunt amplasate în or. Chișinău.

Este vorba de spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, care are o capacitate de 165 de paturi, dintre care 29 de paturi sunt destinate pacienților care ar putea fi afectați de această boală.

Spitalul de boli contagioase pentru copii ar putea prelua copiii cu forme ușoare, medii, cât și pacienții suspecți că ar avea temutul coronavirus. Capacitatea totală a acestei instituții este de 100 de paturi, dintre care 30 de paturi sunt destinate bolnavilor care ar putea manifesta simptome ale epidemiei.

Spitalul Clinic Republican, va prelua cazurile grave și extrem de grave. Pe moment dispune de 15 paturi destinate terapiei intensive, dintre care patru paturi au boxe și sunt izolate.

Institutul Mamei și Copilului urmează să preia copiii cu forme grave și extrem de grave. Aici sunt doar cinci paturi destinate terapiei intensive. În total, 20 de paturi sunt rezervate bolnavilor de coronavirus.

Pe lângă aceste instituții, în caz de epidemie, bolnavii ar putea fi internați la spitalul clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care are o capacitate de 280 de locuri.

Responsabilii de la MSMPS, au dat asigurări că toate instituțiile sunt completate cu medicamente, consumabile și echipamente de protecție.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a precizat că în caz de necesitate ar putea fi folosit si un spital dinafara Chișinăului, care la momentul actual nu are pacienți

Cel mai probabil este vorba de spitalul pentru bolnavii de TBC de la Vorniceni, recent renovat, care potrivit ex-ministrei Ala Nemerenco are o capacitate de 240 de locuri și care dispune de paturi de reanimare, sistem de ventilare specială pentru infecții. Spitalul dispune de condiții bune și saloane separate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: