image
Sursa foto: Profimedia

La CM Qatar 2022 se va vinde cea mai scumpă bere din lume! Şi nu se va comercializa oriunde

Cupa Mondială 2022, care se va desfăşura în Qatar în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie, este o competiţie organizată pentru prima dată într-un stat musulman, din Golf.

Dacă în privinţa legislaţiei legate de pedeapsa de şapte ani pentru contacte sexuale în afara căsătoriei nici nu s-a încercat vreo schimbare, discuţiile legate de vânzarea de băuturi alcoolice au fost intense, iar FIFA a obţinut o singură concesie.

Qatar va permite în cele din urmă vânzarea de bere în locuri special amenajate, dar în afara incintelor în care se vor desfăşura partidele. Nu şi pe stadioane, acolo unde nu s-a putut ajunge la nicio înţelegere.

În plus, locurile respective vor fi atent supravegheate de poliţie pentru ca persoanele in stare de ebrietate să nu deranjeze.

Preţul unei beri în Qatar este de-a dreptul prohibitiv pentru că ajunge la 11,21 lire sterline, ceea ce înseamnă 12,88 euro! Este imens dacă ţinem cont de faptul că în al doilea stat în care berea este cea mai scumpă la evenimente sportive, SUA, preţul este 6,58 lire sterline, adică puţin peste jumătate!

Studiul a fost realizat de către compania Betting în cele 32 de state care au reprezentante la turneul final.

Informaţiile legate de vânzarea berii au fost oferită de Nasser Al Kater, CEO al Cupei Mondiale Qatar 2022.

"Nu se poate face nicio acţiune care ar dăuna altor persoane sau pentru a distruge proprietatea publică. Atât timp cât te comporți într-un mod care nu este dăunător, atunci toți fanii sunt bineveniți și nu este nimic de care să vă faceți griji", a spus Al Khater, anunţă Mundo Deportivo.

1,2 milioane de turişti sunt aşteptaţi să sosească în micuţul stat din Golf

2.992.542 este populaţia Qatarului, pe 19 octombrie 2022

96,2 la sută din populaţie trăieşte în mediul urban

32,3 ani este media de vârstă în Qatar

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: