image
Sursa foto: bnm.md

Anca Dragu, întrevedere cu omologul ucrainean: Îmi exprim profunda îngrijorare față de impactul războiului asupra populației

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, și omologul său de la Kiev, Andriy Pyshnyy, au avut o întrevedere la Washington, unde se desfășoară reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale.

Guvernatorii celor două bănci centrale au abordat o serie de teme actuale ce țin de evoluțiile macroeconomice și obiectivele în supravegherea și asigurarea stabilității sectoarelor financiare. Un subiect aparte de discuție a fost implementarea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei ca urmare a războiului din Ucraina și aplicarea standardelor internaționale privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor și a finanțării terorismului.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a subliniat disponibilitatea ambelor părți de a face schimb de experiență și a colabora în pregătirile pentru aderarea la Uniunea Europeană, precum și în domeniul continuității afacerii și convergență.

În contextul discuțiilor, Anca Dragu a exprimat o preocupare profundă referitoare la războiul din Ucraina și, în mod special, îngrijorarea cu privire la impactul acestuia asupra populației civile. Guvernatoarea BNM a exprimat convingerea fermă că sprijinul internațional acordat Ucrainei reprezintă o susținere a valorilor democratice și a libertăților fundamentale.

În cadrul întrevederii, Anca Dragu i-a lansat lui Andriy Pyshnyy invitația de a participa la ședința Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, care va avea loc în luna iulie la Chișinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: