image
Sursa foto: Jurnal.md

Tragedia de la Anenii Noi: Trei ani de închisoare pentru șoferul care a ucis o tânără de 26 de ani urcând beat la volan

Bărbatul care acum un an a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei tinere, după ce, fiind în stare de ebrietate, a intrat pe contrasens și s-a izbit violent cu mașina în care se afla victima, a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Procuratura raionului Anenii Noi anunță că acesta a fost luat sub strajă din sala de judecată.

Tragedia a avut loc în noaptea de 28 mai 2019, pe traseul G106, când inculpatul se deplasa la volanul unui Suzuki din direcția satului Mereni spre Maximovca.

La un moment dat, încălcând grosolan regulile de circulație rutieră, a ieșit pe contrasens, tamponând frontal un automobil BMW, care se deplasa regulamentar.

În urma impactului, șoferul mașinii BMW a fost spitalizat în stare gravă, iar pasagera acestuia, în vârstă 26 de ani, a decedat pe loc.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, șoferul avea în sânge o concentrație de alcool de 1,43 g/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Procurorii anunță că vor contesta sentința primei instanțe deoarece o consideră prea blândă în raport cu consecințele faptei comise și vor insista pentru condamnarea conducătorului auto la 5 ani închisoare, cu executare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: