image
Sursa foto: Profimedia

FIFA, implicată într-un nou scandal de proporții. Indonezia refuză participarea Israeulului la Cupa Mondială U20

Conducerea Federaţiei indoneziene de fotbal (PSSI) a solicitat o reuniune cu oficialii Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), după ce tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale Under-20, ceremonie programată la Jakarta, a fost amânată din cauza protestelor împotriva participării selecţionatei Israelului, transmite Reuters.

Eric Thohir, preşedinte al PSSI şi fost preşedinte al lui Inter Milano, va zbura la Zurich pentru a vorbi cu oficialii FIFA, conform unui membru al Comitetului Executiv al PSSI, Arya Sinulingga.

Indonezia este gazda turneului final cu 24 de echipe al CM Under-20, prevăzut între 20 mai şi 11 iunie. PSSI a anulat duminica trecută tragerea la sorţi programată vineri, după ce guvernatorul insulei Bali a refuzat să găzduiască naţionala Israelului, notează agerpres.

Guvernatorul Wayan Koster a solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului din Indonezia să "adopte o politică de interzicere a echipei Israelului să evolueze în Bali" din cauza conflictului cu Palestina.

Populaţia Indoneziei este predominant musulmană şi cea mai mare parte practică o versiune moderată a religiei islamice. Ţara nu are relaţii diplomatice formale cu Israelul, iar recent la Jakarta a avut parte o manifestaţie de mică amploare în care s-a cerut interzicerea Israelului la competiţia mondială.

Anularea tragerii la sorţi ar putea avea ca efect pierderea dreptului de organizare a CM Under-20 de către Indonezia şi să arunce sportul din această ţară din nou în izolare, după ce a fost suspendat de FIFA pentru un an, până în mai 2016, din cauza ingerinţelor guvernamentale.

Indonezia încearcă să-şi refacă reputaţia după dezastrul petrecut anul trecut pe un stadion din Java de Est, soldat cu decesul a 135 de spectatori. Oamenii s-au călcat în picioare în învălmăşeala produsă după ce poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene.

Arya a spus că PSSI speră că prin coordonarea cu guvernul s-ar putea ajunge la o soluţie prin care politica să nu mai intervină în sport.

Muhadjir Effendy, ministrul indonezian pentru Dezvoltare Umană şi Afaceri Culturale, citat de agenţia de stat Antara, a spus că după discuţiile cu şeful PSSI, FIFA ''va înţelege cel puţin poziţia Indoneziei''.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: