image
Sursa foto: ria.ru

MAE dezminte informațiile Irinei Vlah, potrivit căreia o moldoveancă ar fi fost rănită în atentatul de la Moscova

Una dintre victimele atentatului de la Moscova, din Crocus City Hall, despre care fosta bașcană a Găgăuziei a spus public că ar fi fost cetățeană a Republicii Moldova, este, de fapt, cetățeană a Rusiei. Informația a fost dezmințită de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău.

Potrivit instituției, Olga Col, despre care Vlah spunea ieri că ar fi internată la un spital din Moscova, s-a doveddit a fi, în cele din urmă, cetățeană a Federației Ruse.

Amintim că indivizi înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au pătruns vineri seara în sala de concerte Crocus City Hall, înainte să deschidă focul cu arme automate asupra mulţimii şi să declanşeze un incendiu folosind un lichid inflamabil, provocând moartea a cel puţin 133 de persoane.

Denunţând un act „terorist barbar", preşedintele Vladimir Putin a promis, într-un discurs televizat sâmbătă, că vinovaţii vor fi cu toţii pedepsiţi. Liderul rus a anunţat că „cei patru autori" ai atacului au fost arestaţi "în timp ce se îndreptau spre Ucraina", fără a menţiona revendicarea grupării jihadiste Statul Islamic.

Kremlinul anunţase anterior „arestarea a 11 persoane, între care patru terorişti implicaţi în atentat". Aceşti patru „cetăţeni străini" au fost capturaţi în regiunea Briansk, la graniţa cu Ucraina şi Belarus, potrivit autorităţilor ruse.

Acest atac, care a avut loc la o sală de concerte din Krasnogorsk, la nord-vest de capitala Rusiei, este cel mai grav atentat terorist din Rusia în ultimii douăzeci de ani şi cel mai sângeros revendicat de SI în Europa.

Totodată, un cetățean al Republicii Moldova se numără printre victimele masacrului care a avut loc la Crocus City Hall din Moscova, pe 22 martie. Potrivit presei din stânga Nistrului, este vorba de o femeie de 41 de ani, din orașul Tighina.

Noutăţile partenerilor

comentarii: