image
Sursa foto: Profimedia

Surpriză uriașă! Cine e gata să-i ia locul lui Lewis Hamilton: ”El va merge la Mercedes”

Scuderia Ferrari a pregătit o lovitură de proporții pentru sezonul 2025 din Formula 1: l-a recrutat pe multiplul campion britanic Lewis Hamilton (39 de ani), actualul pilot al echipei Mercedes.

”Scuderia Ferrari are bucuria de a anunța că Lewis Hamilton se va alătura echipei în 2025, în baza unui contract pe mai mulți ani”, au transmis cei de la Ferrari pe 1 februarie 2024. Britanicul îi va lua astfel locul lui Carlos Sainz Jr.

Nu este cunoscut încă motivul pentru care britanicul a decis să renunțe la colaborarea cu Mercedes și să facă pasul la Ferrari, însă un lucru este cert. Toți piloții din Formula 1 visează să piloteze la un moment dat pentru Ferrari.

Conform Mundo Deportivo, care citează presa engleză, Hamilton va încasa la Ferrari aproximativ 100 de milioane de euro. Salariul fix va fi de aproximativ 50 de milioane de euro, însă la această sumă se vor adăuga și bonusuri de performanță, drepturi de imagine și sponsorizări.

Întrebarea care stă acum pe buzele tuturor iubitorilor de F1 este ”cine îl va înlocui pe Lewis Hamilton la Mercedes?”. Pilotul Oscar Piastri a dat un răspuns ferm, potrivit Marca: ”Alonso va merge la Mercedes”. Reacția australianului a venit după ce Jenson Button a declarat că i-ar plăcea să-l vadă pe spaniol în locul lui Hamilton.

Contractul lui Fernando Alonso, dublu campion mondial, cu Aston Martin va expira la finalul acestui an, iar ibericul a fost lăudat de curând și de către James Allison, directorul tehnic al Mercedes.

După plecarea lui Hamilton, Mercedes va rămâne doar cu George Russell și trebuie să aducă încă un pilot experimentat. În echipă mai sunt Kimi Antonelli, considerat un tânăr talentat, de viitor, și Mick Schumacher, rezervă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: