image
Sursa foto: Getty Images

McGregor, cei mai mulți bani din istoria UFC. Câte zeci de milioane a luat în 40 de secunde, după ce l-a distrus pe Cerrone

Conor McGregor a dat lovitura după meciul cu Donald Cerrone. Cel mai mare star al ultimilor ani din artele marțiale mixte s-a îmbogățit după ce l-a spulberat pe "Cowboy" în 40 de secunde, într-un meci la categoria semimijlocie, de la UFC 246, disputat la Las Vegas.

70 de milioane de euro este "averea" câștigată de irlandez în primul său meci de la revenirea în luptele în cușcă după o pauză de un an și 3 luni, de la înfrângerea cu Khabib Nurmagomedov. A confirmat-o chiar McGregor, care susținea, înaintea meciului, că suma încasată o va depăși pe cea obținută după confruntarea cu Floyd Mayweather.

"Probabil e cea mai mare din cariera mea în arte marțiale mixte. Estimez 70 de milioane de euro. Am făcut 45,17 milioane împotriva lui Khabib. Ei cred că sunt praf, dar încă sunt crema", a spus McGregor înaintea de meci.

Bursa de meci a fost însă de "doar" 4,5 milioane de euro, bani garantați în caz de victorie, ceea ce s-a și întâmplat. Și nici măcar nu a fost un meci de titlu mondial. Oricum, a fost cea mai mare sumă pe care a încasat-o vreodată dintr-un meci de MMA.

Însă la aceasta se adaugă "grosul", adică bani din drepturile de imagine și din procentele pay-per-view, iar aceste venituri suplimentare reprezintă practic 90 la sută din încasările sale totale la un meci.

În toamna lui 2017, irlandezul a avut o bursă de meci garantată de 27 de milioane de euro, însă a adunat în total în jur de 100 de milioane în primul său meci în boxul profesionist, unde a fost făcut knock out de Mayweather în repriza a zecea.

Campionul deține o avere impresionantă, iar de-a lungul timpului și-a achiziționat mai multe case, în mai multe zone ale lumii.

McGregor, în vârstă de 31 de ani, este singurul luptător din istoria UFC care a deținut simultan centuri mondiale la două categorii de greutate.

McGregor are 22 de victorii, dintre care 19 obținute înainte de limită și 4 înfrângeri în artele marțiale mixte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: