image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

VIDEO: FOTO: Protest la Consiliul Concurenței: Participanții cer demisia conducerii; „Nu-i mai putem duce în cârcă”

Platforma Demnitate și Adevăr organizează o acțiune de protest în fața sediului Consiliului Concurenței, deranjați de faptul că în timp ce prețurile la carburanți cresc nemotivat, instituția nu întreprinde acțiuni concrete pentru a controla înțelegerile de cartel care continuă nestingherit. „Haideți cu noi, vă fură și pe voi!”, „Jos prețurile nesimțite” scandează participanții la protest.

„În timp ce Consiliul Concurenței tace, noi achităm prețuri exagerate. Cerem sancționarea celor care au făcut acele înțelegeri de cartel” a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Alexandru Slusari, președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, a spus în debutul evenimentului, că în ultima jumătate de an prețurile la carburanți au fost majorate de 6 ori absolut nejustificat, cea mai mare problemă fiind acordurile de cartel.

„În Ucraina benzina e cu doi lei mai ieftină ca la noi, la fel și în România. Ce să le spunem șoferilor, agricultorilor? Că acești nesimțiți își bat joc de noi. În mod normal toți agricultorii și șoferii trebuie să protesteze, prețurile sunt nesimțite. Cerem ca timp de cinci zile, să fie luată decizia de amendare a acestor nesimțiți și ca ANRE, care e complice, să aprobe metodoloigia și să plafoneze prețurile”.

Și deputatul Platformei DA Igor Munteanu a menționat că una din agențiile bolnave ale acestui stat e Consiliul Concurenței. „Trăim prost că doar într-un singur an, 2020, petroliștii au încasat 200 de milioane de lei pentru că nu au modificat prețurile la produsele petroliere, iar Parlamentul nu a fost capabil să cheme agențiile de reglementare la răspundere. Unele fracțiuni parlamentare au „oamenii lor” în aceste agenții și au dorit să-I cruțe. Socialiștii, partidul Șor sunt cei care le-au protejat, le-au fost umbrela de protecție. Noi, însă, am reușit să punem Curtea de Conturi să verifice cum cheltuie banii aceste agenții de reglementare, cum își planifică câte 40 de milioane de lei bugetul, ca, până la urmă, să nu avem niciun rezultat în beneficiul oamenilor”, a spus Igor Munteanu.

Participanții la protest cer demisia conducerii Consiliului Concurenței și publicarea raprotului cu amendarea petroliștilor, care prin acordurile de cartel și majorarea nejustificată a prețurilor, sabotează economia națională.

Evenimentul integral poate fi urmărit mai jos:

Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Săptămâna trecută, Consiliul Concurenței a reacționat la criticile ce i se aduc și a menționat că nu poate publica raportul referitor la înțelegerile de cartel de pe piața petrolieră care au avut loc în perioada 2019-2021, deoarece ar fi o încălcare gravă a legislației și ar da posibilitate companiilor vizate în investigație să atace în instanța de judecată activitatea raportorilor și ar stopa adoptarea deciziei definitive.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: