image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

VIDEO: Defrișări masive de pădure la Condrița; Dumitru Alaiba: „Pe lângă un copac bolnav sunt tăiați trei copaci sănătoși”

Deputatul ACUM Dumitru Alaiba s-a deplasat în pădurea de la Condrița, fiind informați de oamenii din localitate că aici au loc defrișări masive de pădure.

„În fiecare an sădim copaci, înverzim plaiul, ca după asta să vină pădurarul și să avem o situație ca aceasta. La prima vedere sunt defrișate câteva hectare de pădure. Mă doare să văd ce am găsit aici. Vor spune că e o defrișare planificată. Pădurarul ne va arăta documente, că totul are loc conform legislației. În realitate avem o pădure distrusă. Pe lângă un copac bolnav sunt tăiați trei copaci sănătoși”, a declarat deputatul ajuns la fața locului.

În inima pădurii, acesta a filmat o mașină de mare tonaj care transporta lemn masiv, sănătos.

Aflat la fața locului, pădurarul a declarat că „au lucrări de defrișare conform planului”. „Sunt planificate de Moldsilva”, a spus pădurarul.

Totodată el a arătat spre câteva cioturi putrezite, iar când deputatul i-a arătat spre trunchiurile de stejari sănătoși, pădurarul a declarat că „lemnul bun este separat de lemnul putred ca statul să facă un ban”.

„Ceea ce ati văzut, are loc conform legii. Nimic în țara noastră nu se întâmplă ilegal, totul are loc semilegal. Ceea ce ați văzut în mașină și ceea ce mai vedem în jur nu sunt copaci bolnavi. Pe lângă un copac putred, sunt tăiați trei copaci sănătoși, de vânzare”, a mai spus deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: