Potrivit informațiilor oferite de Serviciul Vamal al Republicii Moldova, la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport, conducătorul auto fiind un cetățean al Republicii Moldova. Bărbatul s-a prezentat pentru autorizarea trecerii frontierei de stat cu actele necesare.

În cadrul procesului de identificare a participanților la traficului transfrontalier, unii pasageri și-au justificat scopul aflării lor pe teritoriul Uniunii Europene pentru o perioadă îndelungată, însă o persoană de 35 de ani a prezentat unele suspiciuni privind călătoria sa.

Conform analizei de risc bărbatul a fost supus verificărilor suplimentare. Astfel, în pormoneul acestuia inspectorii au depistat o carte de identitate, un permis de conducere și un certificat de testare auto – vizibile falsificate, care ar fi emise de autoritățile competente din România, pe numele posesorului cu dublă cetățenie.

Audiat, bărbatul a comunicat că și-a perfectat documentele respective acum doi ani, contra sumei de 400 de euro prin intermediul unei persoane necunoscute.

Actele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea cazului și identificarea persoanelor implicate.